Пино Ноар

Отворена рубин нијанса и силна препознатлива арома на шумска јагода, модра слива и цреша. Лесно црвено, но добро структурно, со меки пријатни танини кои му даваат полност, мекост, комплексност.

Најдобро е да се служи на 15-17°C со морска храна, риба, неутрални сирења, пршута, зајачко месо, телешко со сос од печурки.