Каберне Совињон

Интензивна темна боја, густо и потентно, со меки танини. Силна овошна арома на мали црвени бобинки, збогатена со зачински ноти на пипер и бибер. Постојан, сув и целосно заокружен вкус во устата.

Најдобро е да се служи на 15-17°C со дивеч, црвено месо, печено свинско, пршута, зрело сирење и печено јагнешко.