НАШАТА ПРИКАЗНА

Виното е екстракт и суштина на грозјето, додека грозјето е суштина која потекнува од почвата каде што никнува. Старите рекле „Кажи ми од каде си, ќе ти кажам каков си“.
Грозјето во себе ја носи испишана почвата од која е никнато и поднебјето под кое е растено. 

повеќе 

НАШАТА ВИНАРИЈА

Винаријата Стоби се наоѓа во централниот дел на Македонија, во најпознатото виногорје-Тиквешкото.
Во Тиквешкото виногорје се засадени околу 12.000 хектари под винова лоза што претставува приближно една третина од вкупната површина под лозови насади во Македонија.

повеќе 

За нас

Најдоброто грозје го заслужува само најдоброто. Само од комбинацијата на знаење, искуство пренесувано со генерации, модерна технологија и многу љубов и страст, може да се создаде најдоброто и највкусното вино, вино кое ја буди страста за животот.

повеќе 

Newsletter

Регистрирајте се за добивање на нашиот Newsletter и добивајте навремени известувања за нашите производи, новости и настани. Бидете првите кои ќе ги пробаат нашите нови вина!повеќе